Project news
Найзахопливіші детективи для підлітка
Wizeclub Education: курси додаткової освіти в Україні
Що робити, якщо болить поперек
Онлайн академія Mate academy – від мрії потрапити в IT до першої роботи
Мобільні додатки для підтримки організації навчання та співпраці в освітньому процесі
Школа англійської для дітей: важливість навчання та як вибрати кращу школу
Хто такий Зевс?
Вивчаємо англійську за допомогою читання
Благодійність та соціальна відповідальність бізнесу
Як обрати надувний басейн?
Як створити і розкрутити групу у Фейсбуці без блокування
Практичні рекомендації по вибору школи англійської мови
Options for checking articles and other texts for uniqueness
Різниця між Lightning та USB Type-C: одна з відмінностей iPhone
Столична Ювелірна Фабрика
Відеоспостереження у школі: як захистити своїх дітей?
Чим привабливий новий Айфон 14?
Розширений пакет за акційною ціною!
iPhone 11 128 GB White
Програмування мовою Java для дітей — як батьки можуть допомогти в навчанні
Нюанси пошуку репетитора з англійської мови
Плюси та мінуси вивчення англійської по Скайпу
Роздруківка журналів
Either work or music: 5 myths about musicians and work
На лижі за кордон. Зимові тури в Закопане
Яку перевагу мають онлайн дошки оголошень?
Огляд смартфону Самсунг А53: що пропонує південнокорейський субфлагман
БЕЗПЕКА В ІНТЕРНЕТІ
Вітаємо з Днем Вчителя!
Портал E-schools відновлює роботу
Канікули 2022
Підписано меморандум з Мінцифрою!
Voting
Як Вам новий сайт?
Total 331 common:people_all_forms

Моє диво калинове, кохана українська мово!

Date: 11 листопада 2017 о 17:41, Refreshed 19 листопада 2017 о 12:17
716 views

9 листопада – визначна дата в історії українського народу. Незалежна Україна вшановує Преподобного Нестора Літописця, відзначає День української писемності та мови. Це одне з тих свят, коли кожен має нагоду відчути себе частинкою свого народу з його героїчною історією, багатою культурою і прекрасною, Богом дарованою, мовою.

     Традиційно, цього тижня в нашій школі пройшли заходи під гаслом «Моє диво калинове, кохана українська мово!» Їх мета: донести до учнів красу і багатство української мови; формувати відчуття краси рідної мови; розвивати мовленнєві здібності учнів; збагачувати словниковий запас; виховувати любов до рідної мови та розуміння її краси і необхідності для нашого життя.

     Протягом тижня прес-центр учкому та учні 5 - 9 класів випустили шкільну і класні стінгазети під гаслом: «Краща мова єднання – українська!» У них діти висвітлили цікаві та змістовні факти про історію виникнення рідної мови, її роль в утвердженні української державності, а також опублікували поезії, крилаті вислови, прислів’я та приказки про рідне слово.

     Проведено виставку малюнків та плакатів «Мова наша солов’їна!» Для читачів бібліотеки діяла ілюстративна книжкова виставка «Наша пісня, наша дума не вмре, не згине», де були представлені художні твори та поезія українських авторів, книжкові видання про історію української мови, вислови та цитати відомих людей про її красу .

     Учні 7 - 9 класів долучилися до написання радіодиктанту «Наші пісні», текст якого читав доцент Київського університету імені Бориса Грінченка, теле- і радіоведучий Олександр Авраменко.

     Сила слова безмежна! Воно здатне робити диво, бо хвилює найтонші струни людського серця. Діти 5-9 класів переглянули цікаву відео презентацію із висвітлення історії становлення української писемності від Київської Русі і до часів Івана Котляревського під назвою « Світлиця слова у безмежжі часу». Взяли активну участь у виховному заході «Моє диво калинове, кохана українська мово!» , де закликали своїх ровесників берегти рідну мову, бо вона - безцінний дар, який треба шанувати, як батька і матір, родину і Батьківщину. Адже для нас рідна мова — це не тільки дорога спадщина, яка об'єднує в собі народну мудрість, вироблену десятками й сотнями поколінь. Це наша гордість, бо все, що створено нею, увійшло в скарбницю загальнолюдської культури.

     Дорогі друзі, маємо сміливість серцем і душею впевнено сказати: «Ми – українці!». Хай усіх нас єднає належність до великого народу! Плекаймо всі разом ту мову, що дісталась нам у спадок від наших пращурів!

     Великий український вчений, мовознавець Іван Огієнко сказав: «Мова – душа кожної національності, її святощі, її найцінніший скарб». Любіть, поважайте та вдосконалюйте нашу мову, адже мова, як і Україна, — у нашому серці, і починається вона з кожного з нас.

Comments:
Only authorized users can leave comments.