Project news
Найзахопливіші детективи для підлітка
Wizeclub Education: курси додаткової освіти в Україні
Що робити, якщо болить поперек
Онлайн академія Mate academy – від мрії потрапити в IT до першої роботи
Мобільні додатки для підтримки організації навчання та співпраці в освітньому процесі
Школа англійської для дітей: важливість навчання та як вибрати кращу школу
Хто такий Зевс?
Вивчаємо англійську за допомогою читання
Благодійність та соціальна відповідальність бізнесу
Як обрати надувний басейн?
Як створити і розкрутити групу у Фейсбуці без блокування
Практичні рекомендації по вибору школи англійської мови
Options for checking articles and other texts for uniqueness
Різниця між Lightning та USB Type-C: одна з відмінностей iPhone
Столична Ювелірна Фабрика
Відеоспостереження у школі: як захистити своїх дітей?
Чим привабливий новий Айфон 14?
Розширений пакет за акційною ціною!
iPhone 11 128 GB White
Програмування мовою Java для дітей — як батьки можуть допомогти в навчанні
Нюанси пошуку репетитора з англійської мови
Плюси та мінуси вивчення англійської по Скайпу
Роздруківка журналів
Either work or music: 5 myths about musicians and work
На лижі за кордон. Зимові тури в Закопане
Яку перевагу мають онлайн дошки оголошень?
Огляд смартфону Самсунг А53: що пропонує південнокорейський субфлагман
БЕЗПЕКА В ІНТЕРНЕТІ
Вітаємо з Днем Вчителя!
Портал E-schools відновлює роботу
Канікули 2022
Підписано меморандум з Мінцифрою!
Voting
Як Вам новий сайт?
Total 331 common:people_all_forms

Всеукраїнський тиждень права

Date: 8 грудня 2017 о 22:24, Refreshed 11 грудня 2017 о 12:59
1,287 views

Традиційно в нашій школі відзначають Всеукраїнський тиждень права. Це спрямовано для того, щоб поглибити знання дітей про їх права, зазначені в державних документах.

В школі було розроблено ряд заходів, що охопили усі ланки освітньої діяльності – від початкової до старшої. Програма заходів для учнів була цікавою і насиченою. Були проведені години спілкування, бесіди на правову тематику, конкурси малюнків, плакатів (за що було окремо нагороджено учні 5 та 7 класів) стінгазет, виставка літератури з питань прав людини та дитини, правознавчі вікторини, розгадування кросвордів, ребусів. Виготовлено і розповсюджено буклет «Правова відповідальність підлітків».  

        Учитель правознавства Кравченко Н.М. на початку тижня провела з дітьми 8-9 класів правознавчий турнір «Юні знавці права». Мета даного заходу: розвинути в учнів уміння застосовувати свої знання та навички, яких вони набули на уроках правознавства та в процесі позакласного правового виховання; виховати в учнів прагнення до поглиблення своїх правових знань, сприяти поширенню правової культури та освіченості в учнівському середовищі.  Під час проведення заходу учні давали оцінку негативним фактам, при цьому використовували практичний матеріал, взятий з життя, близький і доступний їм. Розуміння недопустимості порушень норм права перетворювалися в особисті переконання. Діти із задоволенням відтворювали в ігровій формі окремі ситуації, застосовуючи правила поведінки в школі, громадських місцях, сім’ї. Така форма роботи  сприяла формуванню у них не тільки переконань в необхідності дотримання правил для учнів, а й виробила відповідні вміння та навички правильної поведінки, допоможе уникати правопорушень, сприятиме дотриманню морально-правових норм.

Керівник методичного об’єднання початкових класів Вознічук Віта Дмитрівна провела загальну виховну годину «Права та обов’язки дітей» та «Казкову правову вікторину». Мета даних заходів: узагальнити знання дітей про їхні права та обов’язки; формувати правову свідомість; розвивати активну позицію у дітей; виховувати у школярів почуття власної гідності, пошану до законів України, уміння користуватися своїми правами. Учні поринули у казковий світ та допомагали героям вирішити ту чи іншу ситуацію, визначивши, яке з прав,  вказанае Конвенцією про права дитини, було порушено.

Насамкінець для учнів 5-9 класів  вчитель правознавства провела Всеукраїнський урок з нагоди проголошення 10 грудня 1948 року Загальної декларації прав людини на якому ознайомила учнів із закріпленням прав людини в історії цивілізації. Проведений захід буде сприяти підвищенню правової освіти учнів та формуванню   активної громадської позиції. У сучасних умовах українського суспільства правова освіта є одним з найважливіших чинників розвитку особистості, становлення громадського суспільства і демократичної правової держави, умовою формування правосвідомості громадян.

Comments:
Only authorized users can leave comments.