Новини проекту
Найзахопливіші детективи для підлітка
Wizeclub Education: курси додаткової освіти в Україні
Що робити, якщо болить поперек
Онлайн академія Mate academy – від мрії потрапити в IT до першої роботи
Мобільні додатки для підтримки організації навчання та співпраці в освітньому процесі
Школа англійської для дітей: важливість навчання та як вибрати кращу школу
Хто такий Зевс?
Вивчаємо англійську за допомогою читання
Благодійність та соціальна відповідальність бізнесу
Як обрати надувний басейн?
Як створити і розкрутити групу у Фейсбуці без блокування
Практичні рекомендації по вибору школи англійської мови
Options for checking articles and other texts for uniqueness
Різниця між Lightning та USB Type-C: одна з відмінностей iPhone
Столична Ювелірна Фабрика
Відеоспостереження у школі: як захистити своїх дітей?
Чим привабливий новий Айфон 14?
Розширений пакет за акційною ціною!
iPhone 11 128 GB White
Програмування мовою Java для дітей — як батьки можуть допомогти в навчанні
Нюанси пошуку репетитора з англійської мови
Плюси та мінуси вивчення англійської по Скайпу
Роздруківка журналів
Either work or music: 5 myths about musicians and work
На лижі за кордон. Зимові тури в Закопане
Яку перевагу мають онлайн дошки оголошень?
Огляд смартфону Самсунг А53: що пропонує південнокорейський субфлагман
БЕЗПЕКА В ІНТЕРНЕТІ
Вітаємо з Днем Вчителя!
Портал E-schools відновлює роботу
Канікули 2022
Підписано меморандум з Мінцифрою!
Голосування
Як Вам новий сайт?
Всього 326 чоловік

Арт-терапевтичний захід «Терапевтична подорож зцілення травматичної душі»

Дата: 16 лютого о 17:27
62 перегляда

16.02.2024 року на базі гімназії фахівцями  (консультантами) інклюзивно – ресурсного центру Білогірської селищної ради Вітою ГНАТЮК, Оксаною АБРАМОВОЮ та Аліною РОМАНЮК було проведено арт-терапевтичний захід «Терапевтична подорож зцілення травматичної душі «Ми радіємо новому дню».

 В ході  заходу із дітьми були використанні основні методи з арт-терапії, а саме: пісочна, ігрова терапія, казкотерапія, музикотерапія, колаж, корекційна ритміка, танцювальна терапія, руханки. Ознайомили учасників із терапевтичними інструментами, іграшками: Ведмедик Упанчик, Медик-ведмедик, набором терапевтичних іграшок «Їжачок» та «Їжачок-помічничок». Завдяки використанню вищеназваних терапевтичних інструментів, іграшок,  вдалося пояснити дітям, що таке втома, біль, стрес, тривога, відпочинок. При цьому провели арт-практикум на тему: «Твори своє Я», «Практика в подоланні стресу», що допомогло підтримати в учасників розвиток фантазії та креативності, розвантажити, відновити ресурс, знизити рівень стресу, розвинути стресостійкість.

Для зацікавлення дітей використали додаткові активності, а саме: гру «Розкажи історії», музичну імпровізацію «Відгадай мелодії», які відображали їхній настрій та емоції під час творчого процесу, рольові ігри, вправи на уяву «Тренування їжачка», «Рослинка тягнеться до Сонця».

Даний захід був проведений у формі мандрівки, де діти завітали в гості до Ведмедика Упанчика, Медика-ведмедика та Мишки. При цьому був проведений майстер-клас по розмальовуванню весняних квітів. Встановлювали чим  герої подібні, відмінні та знаходили спільні ознаки. Використали дихальні вправи для стабілізації емоційного стану, вправу «Яскрава техніка-граттаж». Діти ознайомились з казкою Наталії Чуб «Про маленьку пташечку». При цьому використали терапевтичну книжку «Страхокульки та магічний ліс», іграшковий набір «Терапевтичний їжачок», набір мотиваційних фраз «Їжачок каже..» та ознайомили з дерев’яними кульками. Провели майстер - клас по ліпленню страхокульок з кінетичного піску, повітряного пластиліну.

Також під час подорожі завітали до Дивасиків (терапевтичні іграшки), які допомогли учасникам відтворювати свої емоції. Провели конкурс «Яка емоція мені більш до вподоби?». Діти із задоволенням складали за допомогою карток для казкотерапії «Пригоди їжачка», набору  «Помогайко» та «Помогайко: шлях героя»  психологічні казки, за допомогою мікрофона озвучували їх, що сприяло подоланню  невпевненості  дітей у власні сили, страху, розвивали фантазію, креативне мислення. 

На завершення заходу провели релаксаційну вправу з використанням карток «РаДіти знову». Дана вправа допомогла дітям зняти емоційне напруження, знайти свою радість, зняти втому. В ході  проведення інноваційного заходу  присутні дійшли висновку, що радість є індивідуальною для кожної людини, тому важливо експериментувати та відкривати  себе.

Щиро ДЯКУЄМО організаторам заходу – фахівцям (консультантам) інклюзивно – ресурсного центру за позитивні емоції подаровані нашим діткам.

Ви грієте дитячі душі своєю любов'ю і наповнюєте їх серця радістю. З нетерпінням чекаємо на нові зустрічі.

Терапевтична подорож зцілення травматичної душі

Коментарі:
Залишати коментарі можуть тільки авторизовані відвідувачі.